Filtrera

Management 3.0


Stad-gif.gif


Denna kursen riktar sig till dig som vill utveckla ditt ledarskap. Oavsett om du har en ledarroll idag eller inte är detta kursen för dig som vill utveckla ditt ledarskap med agila metoder. På  kursen kommer du få konkreta verktyg hur du kan leda utan att leda, hur du kan utveckla både dig själv och din omgivning. 

2010 släppte Jurgen Appelo boken Management 3.0 och den har gjort succé över hela världen. Jurgen rankas som en av de mest inflytelserika personerna inom ledarskap och agile. Själv beskriver Jurgen sig som en “creative networker”. Ledarskap är inte bara chefernas ansvar. Det är allas ansvar. Alla leder vi på något sätt! Ledarskap är dessutom för viktigt för att lämnas enbart till cheferna.

Föreläsare Björn Lindell är både agile coach och certifierad management 3.0 facilitator

  Målgrupp

  Kursen riktar sig till dig som vill utveckla ditt ledarskap och vill arbeta med ditt ledarskap.

  Förkunskaper

  Det krävs inga förkunskaper.

  Under kursens två dagar går vi igenom 8 moduler

  Agilt Ledarskap
  Systemutvecklare har jobbat länge med agila metoder men vi blir hela tiden fler ledare som säger att vi är agila. Vad är agilt ledarskap och hur skiljer sig det mot traditionell organisation? Vad blir chefens roll i en agil organisation?

  Komplexitetstänkande
  Vad är komplexitetstänkande och varför för fungerar agil utveckling?

  Ge kraft åt individen
  Människor är de viktigaste delarna i en organisation och ledarna måste göra allt de kan för att hålla dem aktiva, kreativa och motiverade. Vad har vi för drivkrafter? Vad motivera oss? Vad har vi för grundläggande behov?

  Bemyndiga teamen
  Team kan självorganisera och detta kräver ansvar, befogenheter och förtroende från ledningen. Vilka förutsättningar gäller och vad har vi för utmaningar? Hur fungerar det med styrning och delegering? Hur visas förtroende?

  Att sätta ramar
  Självorganisering kan leda till vad som helst. Det är därför nödvändigt att skydda människor och delade resurser samt att ge människor ett tydligt syfte och definierade mål. Hur lyckas vi med det och vilka verktyg kan användas?

  Utveckla kompetens
  Team kan inte uppnå sina mål om medlemmarna saknar kompetens och därför måste chefer/ledare bidra till utvecklingen av kompetensen. Hur gör vi?

  Odla strukturer
  Många team verkar inom ramen för en komplex organisation och därför är det viktigt att skapa strukturer som underlättar kommunikationen. Vilken organisationsstruktur fungerar i en agil organisation? Hur tänker vi kring generalisering vs specialisering?

  Change Management 3.0
  Change Management, förändringsledning, är något alla organisationer kämpar med. Är man inte under utveckling är man under avveckling och därför gäller det att jobba med ständig förbättring. I praktiken innebär detta att chefer/ledare ska agera som “change agents” och utveckla organisationen. Hur gör vi organisationen agil? Hur får vi medarbetare att vilja utvecklas? Hur få vi kunderna att acceptera agil metodik? 


  Relaterade artiklar

  • Framtidens organisation - en levande stad

   Framtidens organisation ska ses som en levande stad. Överallt i staden myllrar det av aktiviteter. Allt ifrån projekt, rekrytering, marknadsföring, försäljning till kompetensutveckling. Vad är hemligheten som får den levande staden att fungera?

   Läs mer
  • Hur arbetar vi agilt?

   Att arbeta Agilt kan vara svårt att greppa och det är ett område som kan vara svårt att navigera i. Hur arbetar vi agilt i våra utvecklingsprocesser, vilka rutiner och lärdomar har vi? 

   Läs mer

  Kursinformation

  Kurskod: P110
  Kurslängd: 2 dagar
  Pris: 24 500 SEK
  Språk: Swedish

  Lärare

  Dela

  Kontakta oss för mer information

  040 61 70 720
  info@edument.se


  Alla priser är exkl. moms