World’s Best Morning: ”Augmented Reality & Machine Learning”

kub_hemsida_3.jpg

Nyckeln till framtiden ligger inom innovationer, forskning och utveckling och görs vanligtvis bakom stängda dörrar. Men i takt med en snabbväxande konkurrenskraftig marknad har både bolag och individer allt mer börjat innovera och utveckla öppet. 

Under World’s Best Morning hos Media Evolution berättar Acke Salem, VD, om Eduments interna innovationsavdelning som sedan 2010, investerat 40% av vår tid i. Hur det har varit nyckeln till lönsamhet och tillväxt. 2018 öppnade vi även upp dörrarna till vår Teknikhub. Här hjälper vi entreprenörer att förverkliga sina affärsidéer med hjälp av vår kunskap. 

En av de senaste teknikerna, Augmented Reality, har använts flitigt i appar likt Pokémon GO och Google Translates Live view. Tekniken används även hos självkörande bilar men där krävs betydligt större data/informationsinsamling för att tekniken ska gå att lita på, det är här Machine Learning kommer in i bilden. Machine Learning innebär att vi låter en dator samla in information via bilder och sensorer för att lära datorn vad som är vad. Det gör att den i slutändan kan känna igen fotgängare vid ett övergångsställe eller skilja ett rödljus från en röd hatt. 

När vi kombinerar Augmented Reality med Machine Learning får vi en glimt av interaktionen människor och maskiner emellan och hur de blir mer gynnsamt att arbeta sida vid sida mot ett gemensamt mål. 

Erik Man, Senior Arkitekt, kommer med en Rubikskub demonstrera hur vi kan använda Augmented Reality och Machine Learning för att slå samman information i nya innovativa gränssnitt som kan hjälpa slutanvändaren lösa komplexa uppgifter. 

  Information om eventet

  Talare:
  Ort: Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6a, 21119 Malmö
  Pris: 0 SEK
  Datum: 8 feb
  Tid: 8:00 - 9:30

  Kontakta oss för mer information

  040 61 70 720
  info@edument.se