Kommande event


Tidigare event


Hackathon för staden

Datum: 29 maj

For beginners and experienced coders alike, we'll look at all the information that is available for free to make new web services, from bus schedules to city gardens. We'll start with a small introduction and spend the rest of the evening building a small web project and talk about the future of social cities. 

  TypeScript och att ta sig över ån

  Datum: 24 maj

  Det här föredraget är berättelsen om hur jag skrev det programmet i  modern JavaScript, och hur jag halvvägs insåg att det blev mycket bättre  om jag bytte till TypeScript.

   Beer.js - Debugging node.js from docker and multi source API's

   Datum: 26 apr

   Vi sponsrar en försommarversion av Beer.js tillsammans med "The Community Fund". Eventet äger rum på The Marina Hotel i Reykjavik. Stephen kommer ge en presentation med titeln "Debugging in Docker".

    React vs Angular - 2018

    Datum: 19 apr

    I det röda hörnet, representerande Angular, står JavaScript-evangelisten David Waller. Hans motståndare i det blå hörnet, som försvarar Reacts ära, är Carl Mäsak. Under kvällen kommer våra två stridande parter möta varandra i en snillenas strid, där fördelar och svagheter med respektive ramverk understryks. 

    • JavaScript

    Introduktion till GraphQL - klientsidan

    Datum: 18 apr

    En hands-on-introduktion till GraphQL, det (ganska) nya frågespråket från Facebook.  GraphQL är byggt runt en enkel princip: fråga efter vad du behöver, och få bara det, i ett förutsägbart format.

     Varför vänta? C++17 polyfills

     Datum: 22 mar

     På detta kvällsseminariet diskuterar vi några av C++17s nya features, vad som är bra med dem och hur vi kan använda dem idag, även med äldre kompilatorer som bara stödjer C++14 av standardbiblioteket.

      Webinar: Modern JavaScript - 16 mars

      Datum: 16 mar

      Webinar: Modern JavaScript - 16 mars kl. 11:00

      JavaScript har under de senaste åren etablerat sig som en allt viktigare spelare i frontenden. Att bygga stort och stabilt är den stora utmaningen. 

      Plats: Online
      Datum: 16 mars kl. 11:00
      Pris: Kostnadsfritt

      • JavaScript

      Hur undviker man problem med CSS i större skala? En titt på CSS i JS

      Datum: 1 feb

      Den som har arbetat med en större produkt känner till hur smärtsamt det kan vara med illa utformad CSS. CSS i JS uppmanar till lokalt scopade stilar per default, genom att bara definiera de stilar som är nödvändiga för komponenten, istället för en hel CSS-stilmall. 

       Nyheter

       Nu lanserar vi COMMA

       Nu lanserar vi betaversionen av Comma, ett IDE för Perl 6 utvecklare som kommer att effektivisera deras arbete. Comma är byggt på den beprövade JetBrains IDEA-plattformen vilket innebär att många Perl 6-utvecklare enkelt kan börja använda verktyget.

       Läs mer >

       Våga välja Vue?

       Är React och Angular fortfarande de två enda ansvarsfulla alternativen när JavaScriptramverket för det nya projektet ska väljas, eller har Vue nu vuxit till att bli ett reellt alternativ?

       Läs mer >

       Framtidens organisation - en levande stad

       Framtidens organisation ska ses som en levande stad. Överallt i staden myllrar det av aktiviteter. Allt ifrån projekt, rekrytering, marknadsföring, försäljning till kompetensutveckling. Vad är hemligheten som får den levande staden att fungera?

       Läs mer >

       Konfigurera CMake för att lyckas

       En vanlig fråga som kommer upp på vår kurs i Avancerad C++ är: hur ska jag strukturera mitt projekt? Ska jag dela min källkod över många kataloger? Var ska jag lägga mina unittester? Ska jag använda statiska bibliotek?

       Läs mer >

       Arbeta på distans… långt, långt iväg

       Varför arbeta för ett vanligt företag?
       Mellan 20-28:e april kommer en del av vårt team arbeta ifrån Island. Planen är att arbeta ifrån olika platser på ön, se den fantastiska naturen och förhoppningsvis träffa några av er!  

       Läs mer >