Kommande event


Hur ser webbläsaren ut bakom kulisserna? Ta del av webbutvecklarens vardag

Datum: 20 sep

Vad är det som hjälper ögat att följa nyhetsflödet och hur kommer det sig att det är just den tröjan du tittar på? Nelly Haglund berättar om sin resa till webbutvecklare och ger en inblick i att ändra kod direkt i browsern.

  Tidigare event


  How to Wasm

  Datum: 9 maj

  Är du en mjukvaruutvecklare med ständig koll på det senaste? Har du hört talas om det där nya ”WebAssembly” men känt att det är lite för experimentellt? Det är inte experimentellt längre! Det är här och det är stort!

   Lev och led agilt med Management 3.0

   Datum: 10 apr

   Att vara agil och att som ledare leda utan att leda är uttryck som dyker upp inom alla branscher idag. Men vad innebär detta egentligen? Vad händer när vi lämnar det traditionella ledarskapet och börjar självorganisera mera? Är detta slutet för traditionella organisationer?  

    Docker Birthdayparty #6

    Datum: 2 apr

    Docker fyller 6 år! Det är tid att fira Dockers födelsedag, men i år vill Docker även fira dig! Det görs genom årets tema som är “How do YOU #Docker?”. 

     Framtiden är redan här - Så bedriver du modern mjukvaruutveckling

     Datum: 12 feb

     Vad innebär modern mjukvaruutveckling?
     En gratis lunchföreläsning i samarbete med System Verification. 

      World’s Best Morning: ”Augmented Reality & Machine Learning”

      Datum: 8 feb

      Hur har vi skapat en miljö och en kultur där vi tar tillvara på inte bara interna innovationer men även externa och hur går det till? 

       Snabbare Angulartestning

       Angular kommer fullastat med verktyg och åsikter. Under kvällen går vi igenom Karma, testsviter med Jest och vad som bör tänkas på vid formulering av enhetstesten.

        Entreprenörskap & AI - gratis föreläsning

        Landskapet för entreprenörskap och företagsetablering har förändrats markant. Samtidigt håller datorerna på att förstå världen och vi står inför en stor förändring. Människor och maskiner kommer i större grad att jobba tillsammans. Kom och lyssna på Acke Salem, VD och medgrundare för bl.a. Edument AB och Erik Man, Senior Arkitekt

         Hur jag byggde ett programmeringsspråk

         Det här är berättelsen om hur jag implementerade mitt eget lilla språk och min egen kompilator. 

          Lås upp allas tekniska potential - workshop

          Datum: 6 sep 2018

          Hur kan mjukvaruskapande vara enkelt, lättillgängligt, och kul ? Denna workshop visar vi en uppsättning nya, nybörjarvänliga programmeringsmiljöer som ni får prova med handledning av våra experter.

           Hackathon för staden

           For beginners and experienced coders alike, we'll look at all the information that is available for free to make new web services, from bus schedules to city gardens. We'll start with a small introduction and spend the rest of the evening building a small web project and talk about the future of social cities. 

            TypeScript och att ta sig över ån

            Det här föredraget är berättelsen om hur jag skrev det programmet i  modern JavaScript, och hur jag halvvägs insåg att det blev mycket bättre  om jag bytte till TypeScript.

             Beer.js - Debugging node.js from docker and multi source API's

             Vi sponsrar en försommarversion av Beer.js tillsammans med "The Community Fund". Eventet äger rum på The Marina Hotel i Reykjavik. Stephen kommer ge en presentation med titeln "Debugging in Docker".

              React vs Angular - 2018

              I det röda hörnet, representerande Angular, står JavaScript-evangelisten David Waller. Hans motståndare i det blå hörnet, som försvarar Reacts ära, är Carl Mäsak. Under kvällen kommer våra två stridande parter möta varandra i en snillenas strid, där fördelar och svagheter med respektive ramverk understryks. 

              • JavaScript

              Introduktion till GraphQL - klientsidan

              En hands-on-introduktion till GraphQL, det (ganska) nya frågespråket från Facebook.  GraphQL är byggt runt en enkel princip: fråga efter vad du behöver, och få bara det, i ett förutsägbart format.

               Varför vänta? C++17 polyfills

               På detta kvällsseminariet diskuterar vi några av C++17s nya features, vad som är bra med dem och hur vi kan använda dem idag, även med äldre kompilatorer som bara stödjer C++14 av standardbiblioteket.

                Webinar: Modern JavaScript - 16 mars

                Webinar: Modern JavaScript - 16 mars kl. 11:00

                JavaScript har under de senaste åren etablerat sig som en allt viktigare spelare i frontenden. Att bygga stort och stabilt är den stora utmaningen. 

                Plats: Online
                Datum: 16 mars kl. 11:00
                Pris: Kostnadsfritt

                • JavaScript

                Hur undviker man problem med CSS i större skala? En titt på CSS i JS

                Datum: 1 feb 2018

                Den som har arbetat med en större produkt känner till hur smärtsamt det kan vara med illa utformad CSS. CSS i JS uppmanar till lokalt scopade stilar per default, genom att bara definiera de stilar som är nödvändiga för komponenten, istället för en hel CSS-stilmall. 

                 Nyheter

                 • Höstens kursnyheter - SQL och Power BI

                  Är du ny inom SQL eller vill du fördjupa dina kunskaper i Power BI? Oavsett har vi nu kursen för dig! 

                  Läs mer
                 • Edument sprider sin kunskap på PerlCon

                  Eduments närvaro är stor på årets PerlCon, tre av våra utvecklare ska tala under konferensen.

                  Läs mer
                 • Vi lanserar Boot Camp inför sommaren

                  Ett Boot Camp för .NET-utvecklare som vill ta det steget längre och bli en modern och komplett .NET Core-utvecklare. Och ett för dig  som vill lära dig allt du behöver kunna om JavaScript och frontend-programmering 2019. 

                  Läs mer
                 • Prioritetsköer i Java och Python

                  Hur kan man prata om en "prioritetskö", en kö-datastruktur där element får lov att "hoppa före i kön" om de är viktiga? I den här artikeln jämförs de (ganska olika) svaren från Java och Pythons standardbibliotek.

                  Läs mer
                 • Hur du installerar RavenDB på en virtuell maskin i Azure (steg för steg - del 1)

                  Här är en guide för dig som vill arbeta med dokumentdatabaser. Jag beskriver hur jag fick RavenDB att fungera på en vanlig Windows Server 16 virtuell maskin som i sin tur körs i Azure molnet.


                  Läs mer