18 sep 2017

Att ge kurser i totalt tre år, jag var tveksam!

Jag har uppmanats att nå utöver mina gränser ända sedan jag började jobba på Edument. Detta har utvecklat mig, både professionellt och som person, och fick mig att känna mig mer självsäker i min arbetsroll.

Personligen gillar jag inte att stå och prata framför andra människor. Men lugn kanske jag verkar för andra, inuti skakar jag. Det hjälper till att veta materialet, men jag har alltid haft den här känslan av att inte vara tillräckligt bra. Att det jag säger är inte meningsfullt och jag vet inte riktigt vad jag pratar om.

Så, naturligtvis, när jag först blev ombedd att ge kurser för EG i totalt tre år var jag tveksam. Jag tvivlade på min förmåga att undervisa och kände inte att jag visste nog att faktiskt lära mig någon kurs. Jag accepterade emellertid uppdraget. Varför?
Därför är det något som skrämmer mig och ligger långt utanför min komfortzon. Men för att kunna gå vidare måste du utmanas och möta dina rädslor och  acceptera att resultatet kanske inte alltid är det du nådde för.

Så började jag prepping, bygga kursmaterial och praktiseras genom att prata framför andra Edumenters och hemma. Och i förra veckan gav jag min första lektion till EG. Det var skrämmande, men jag överlevde. Och till min förvåning tyckte jag verkligen om det!
Jag tror att det här hela hör samman med det faktum att jag verkligen älskar mitt jobb. Jag lär mig ständigt nya saker och utökar mina gränser. Jag tror att det här kollar ner till en inneboende nyfikenhet som jag delar  med andra Edumenters, en driva för att lära mig nya saker och testa dem och sedan vidarebefordra de lärdomar som lärdes till andra. Jag känner den här sista delen i Edument-mottot: "Vi erbjuder vad du inte kan google".

Fler artiklar

 • Våga välja Vue?

  Är React och Angular fortfarande de två enda ansvarsfulla alternativen när JavaScriptramverket för det nya projektet ska väljas, eller har Vue nu vuxit till att bli ett reellt alternativ?

  Läs mer
 • Framtidens organisation - en levande stad

  Framtidens organisation ska ses som en levande stad. Överallt i staden myllrar det av aktiviteter. Allt ifrån projekt, rekrytering, marknadsföring, försäljning till kompetensutveckling. Vad är hemligheten som får den levande staden att fungera?

  Läs mer
 • Konfigurera CMake för att lyckas

  En vanlig fråga som kommer upp på vår kurs i Avancerad C++ är: hur ska jag strukturera mitt projekt? Ska jag dela min källkod över många kataloger? Var ska jag lägga mina unittester? Ska jag använda statiska bibliotek?

  Läs mer
 • Arbeta på distans… långt, långt iväg

  Varför arbeta för ett vanligt företag?
  Mellan 20-28:e april kommer en del av vårt team arbeta ifrån Island. Planen är att arbeta ifrån olika platser på ön, se den fantastiska naturen och förhoppningsvis träffa några av er!  

  Läs mer
 • Fokusera på affärsvärde med Scrum

  Hur kan vi som företag behålla fokus på affärsvärdet när våra team domineras av tekniker och utvecklare. Experter som vet hur jobbet ska utföras, men inte alltid förväntas ha koll på verksamheten.
  Hur kan Scrum hjälpa företag att fokusera på affärsvärdet

  Läs mer