7 aug 2019

Edument sprider sin kunskap på PerlCon


PerlCon-3.jpg


Idag startar den årliga konferensen PerlCon. I år hålls den i Riga och Eduments närvaro är stor då tre av våra utvecklare kommer tala på konferensen. Vår kunskap inom Perl ligger främst hos våra utvecklare Jonathan Worthington och Carl Mäsak som är tunga namn inom Perls Community. 

– Det viktigaste med konferenser är att träffa andra inom Communityt. Och det så kallade “Hallway track”, det osynliga “tracket” där folk kan prata och finna varandra. Det är vad som gör konferensen. För att inte tala om alla “fiskehistorier” man får höra från gamla rävar över en öl på kvällen. Det är fantastiska grejer som får en att växa som utvecklare, berättar Carl Mäsak innan han ska åka till Riga. 

Jonathan Worthington är en av PerlCons tre huvudtalare och han ska tala om Concurrency, där Perl 6 ligger i framkant. Tidigare har Edument, med Jonathan i spetsen, byggt Comma IDE, en integrerade utvecklingsmiljön för Perl 6. 

Carl Mäsak ska i sitt talk redovisa ett projekt han hållt på med i fyra och ett halvt år och som nu äntligen nått sitt mål. Han har länge drömt om att använda makron, en kraftfull feature som hjälper en att skriva mindre och bättre kod, i Perl 6.

Även en av våra nyanställda i Prag, Alexander Kiryuhin, ska tala under konferensen. Alexander har bland annat varit med och skapat Comma IDE. 

– Möjligheten att prata ihop sig och utbyta erfarenheter gör att man kommer tillbaka efter konferensen med ny energi. Man får med sig ny energi som man kan ta med sig in i projekten man kommer hem och fortsätter med, berättar Carl Mäsak. 

Fler artiklar

 • Nu utökar vi vår närvaro i Stockholm

  I en del av Eduments utbildningssatsning och etablering ökar vi nu vår närvaro i Stockholm. 

  Läs mer
 • Två Edumentare släpper datorspel på GOG och Steam på sin fritid

  För snart 5 år sedan blev Edumentaren Eric Lavesson nyfiken på att bygga en spelmotor, och involverade vännen och kollegan Mattias Andersen. Nu lanseras deras datorspel, Cathedral på GOG och Steam 31 oktober 2019.

  Läs mer
 • Kan jag lita på AI?

  Vi använder fler och fler enheter och tjänster som samlar in data, och maskininlärning gör att vi kan analysera datan så kan vi se mönster som kan användas för prognoser.

  Men kan jag lita på en AI?

  Läs mer
 • Utforska nya non-nullable-varningarna i C# 8

  C# 8 ger oss många nya spännande features, och min personliga favorit är den om non-nullable-typer.

  Läs mer
 • Startklara kurser i oktober

  Vi närmar oss slutet av september och lagom till oktobers inträde har vi följande startklara kurser att erbjuda.

  Läs mer