7 aug 2019

Edument sprider sin kunskap på PerlCon


PerlCon-3.jpg


Idag startar den årliga konferensen PerlCon. I år hålls den i Riga och Eduments närvaro är stor då tre av våra utvecklare kommer tala på konferensen. Vår kunskap inom Perl ligger främst hos våra utvecklare Jonathan Worthington och Carl Mäsak som är tunga namn inom Perls Community. 

– Det viktigaste med konferenser är att träffa andra inom Communityt. Och det så kallade “Hallway track”, det osynliga “tracket” där folk kan prata och finna varandra. Det är vad som gör konferensen. För att inte tala om alla “fiskehistorier” man får höra från gamla rävar över en öl på kvällen. Det är fantastiska grejer som får en att växa som utvecklare, berättar Carl Mäsak innan han ska åka till Riga. 

Jonathan Worthington är en av PerlCons tre huvudtalare och han ska tala om Concurrency, där Perl 6 ligger i framkant. Tidigare har Edument, med Jonathan i spetsen, byggt Comma IDE, en integrerade utvecklingsmiljön för Perl 6. 

Carl Mäsak ska i sitt talk redovisa ett projekt han hållt på med i fyra och ett halvt år och som nu äntligen nått sitt mål. Han har länge drömt om att använda makron, en kraftfull feature som hjälper en att skriva mindre och bättre kod, i Perl 6.

Även en av våra nyanställda i Prag, Alexander Kiryuhin, ska tala under konferensen. Alexander har bland annat varit med och skapat Comma IDE. 

– Möjligheten att prata ihop sig och utbyta erfarenheter gör att man kommer tillbaka efter konferensen med ny energi. Man får med sig ny energi som man kan ta med sig in i projekten man kommer hem och fortsätter med, berättar Carl Mäsak. 

Fler artiklar

 • Vi lanserar Boot Camp inför sommaren

  Ett Boot Camp för .NET-utvecklare som vill ta det steget längre och bli en modern och komplett .NET Core-utvecklare. Och ett för dig  som vill lära dig allt du behöver kunna om JavaScript och frontend-programmering 2019. 

  Läs mer
 • Prioritetsköer i Java och Python

  Hur kan man prata om en "prioritetskö", en kö-datastruktur där element får lov att "hoppa före i kön" om de är viktiga? I den här artikeln jämförs de (ganska olika) svaren från Java och Pythons standardbibliotek.

  Läs mer
 • Hur du installerar RavenDB på en virtuell maskin i Azure (steg för steg - del 1)

  Här är en guide för dig som vill arbeta med dokumentdatabaser. Jag beskriver hur jag fick RavenDB att fungera på en vanlig Windows Server 16 virtuell maskin som i sin tur körs i Azure molnet.


  Läs mer
 • Hur du installerar RavenDB på en virtuell maskin i Azure (steg för steg - del 2)

  Andra delen i en guide om tre delar. 

  Läs mer
 • Hur du installerar RavenDB på en virtuell maskin i Azure (steg för steg - del 3)

  Det här en guide i tre delar. Här, i den tredje delen, går vi bland annat igenom hur du importerar ett certifikat. 

  Läs mer