4 sep 2017

Hur skapar man en kurs?

Jag har alltid känt att Eduments kurser har haft en hög kvalité, där lärarnas breda kompetens och passion också har varit fantastiskt att se.

Den här gången är det min tur att skapa något som andra kommer att värdera. Ingen aning om var du ska börja, jag är nu i full gång. Men lycka mig; Jag hade och har fortfarande det bästa stödet. En av mina kollegor slog mig in i det och jag visades lite om processen och strukturen, och redan efter den tiden lärde jag mig nya saker och kunde lägga ord på lite av mina kunskaper.

Men vad är vi här för om vi inte kan ta vårt eget ansvar och kasta dig själv på något, det gjorde jag väl. Jag fokuserade på ett separat kapitel i kursen medan min kollega fokuserade på en annan, vi arbetade tillsammans men på olika delar. Och nyligen hoppade jag in i en annan kurs att utveckla.

Här några av mina tankar som jag hade i fokus. Jag älskar vägen att använda Git och Github, där vi samlar in material och projekt inom företaget. Här gör det lätt för mig att öppna upp för mina kollegor att granska vad jag har gjort. Få feedback, och genom att utveckla feedback utveckla jag mina egna färdigheter och lära mig. Att alltid sträva efter att bli bättre och att bli bättre med ett extra tryck på vägen med hjälp av andras kompetens.

Utveckla en kurs lägger din nuvarande kompetens på plats, som en bekräftelse, medan nya kompetenser kommer in på bilden. Jag har lagt märke till att det blir lättare att lägga ord på din kunskap, lättare att förklara vissa områden när du skriver materialet. För att kunna skriva ned en förklaring, för vad du tidigare har arbetat med praktiskt taget kommer att fördjupa och bekräfta din kunskap och förståelse.

Blanda kursutveckling med ett teamprojekt, säger jag, ger en bra inlärningskurva, för att få den stora bilden av någon teknik och sedan sätta kompetensen på plats med ord och hämta dessa små detaljer som gör stor skillnad.

Fler artiklar

 • Våga välja Vue?

  Är React och Angular fortfarande de två enda ansvarsfulla alternativen när JavaScriptramverket för det nya projektet ska väljas, eller har Vue nu vuxit till att bli ett reellt alternativ?

  Läs mer
 • Framtidens organisation - en levande stad

  Framtidens organisation ska ses som en levande stad. Överallt i staden myllrar det av aktiviteter. Allt ifrån projekt, rekrytering, marknadsföring, försäljning till kompetensutveckling. Vad är hemligheten som får den levande staden att fungera?

  Läs mer
 • Konfigurera CMake för att lyckas

  En vanlig fråga som kommer upp på vår kurs i Avancerad C++ är: hur ska jag strukturera mitt projekt? Ska jag dela min källkod över många kataloger? Var ska jag lägga mina unittester? Ska jag använda statiska bibliotek?

  Läs mer
 • Arbeta på distans… långt, långt iväg

  Varför arbeta för ett vanligt företag?
  Mellan 20-28:e april kommer en del av vårt team arbeta ifrån Island. Planen är att arbeta ifrån olika platser på ön, se den fantastiska naturen och förhoppningsvis träffa några av er!  

  Läs mer
 • Fokusera på affärsvärde med Scrum

  Hur kan vi som företag behålla fokus på affärsvärdet när våra team domineras av tekniker och utvecklare. Experter som vet hur jobbet ska utföras, men inte alltid förväntas ha koll på verksamheten.
  Hur kan Scrum hjälpa företag att fokusera på affärsvärdet

  Läs mer