31 maj 2018

Nu lanserar vi COMMA

Nu lanserar vi betaversionen av Comma, ett IDE för Perl 6 utvecklare som kommer att effektivisera deras arbete. Comma är byggt på den beprövade JetBrains IDEA-plattformen vilket innebär att många Perl 6-utvecklare enkelt kan börja använda verktyget. Comma fungerar både fristående och som plugin för produkter som t.ex. IntelliJ och WebStorm. Genom att bl.a. analysera koden i realtid och visa testresultat direkt i verktyg hjälper Comma både nya och erfarna utvecklare.

jnthn-4.jpg

Jonathan Worthington, en av de första utvecklarna på Edument har lång erfarenhet av att bygga utvecklingsverktyg och är ett tungt namn inom Perls Community. Hans unika kompetens i kombination med att marknaden saknade ett IDE för Perl 6 väckte idén om Comma. För att kunna driva egna projekt såsom Comma har Edument alltid haft en filosofi att vi alla kan lägga 40% av arbetstiden på vår egen och därmed också företagets utveckling.


“Att utveckla en mjukvaruprodukt handlar om så mycket mer än att förvandla idéer till kod. Jag är glad över att ha byggt Comma och att jag har skapat ett verktyg som ger utvecklare friheten att utforska nya idéer och ge stöd till andra att förvandla sina idéer till produkter. Det är ett projekt som även visar på vilken kompetens vi har på Edument“
— Jonathan Worthington, skaparen av Comma


Perl används av många stora företag såsom Amazon, Booking.com och Ebay. På Edument har passionen och kunskapen inom Perl alltid funnits och nu ger Comma Perl 6 en integrerad utvecklingsmiljö. Det är ett verktyg som hjälper både nybörjare och erfarna Perl 6 utvecklare att arbeta mer effektivt. Nu kan de undvika misstag, få hjälp med automatisk komplettering, stavfel och features som kodnavigering etc. Comma innehåller allt detta och mer därtill i ett enda verktyg.
 

”Jonathans arbete med Comma visar återigen på vår kompetens inom Perl men även vår kompetens att bygga utvecklingsverktyg, speciellt på IDEA-plattformen.”
 — Acke Salem / CEO


Läs mer om comma på
www.commaide.com

Fler artiklar

 • Vi lanserar Boot Camp inför sommaren

  Ett Boot Camp för .NET-utvecklare som vill ta det steget längre och bli en modern och komplett .NET Core-utvecklare. Och ett för dig  som vill lära dig allt du behöver kunna om JavaScript och frontend-programmering 2019. 

  Läs mer
 • Prioritetsköer i Java och Python

  Hur kan man prata om en "prioritetskö", en kö-datastruktur där element får lov att "hoppa före i kön" om de är viktiga? I den här artikeln jämförs de (ganska olika) svaren från Java och Pythons standardbibliotek.

  Läs mer
 • Hur du installerar RavenDB på en virtuell maskin i Azure (steg för steg - del 1)

  Här är en guide för dig som vill arbeta med dokumentdatabaser. Jag beskriver hur jag fick RavenDB att fungera på en vanlig Windows Server 16 virtuell maskin som i sin tur körs i Azure molnet.


  Läs mer
 • Hur du installerar RavenDB på en virtuell maskin i Azure (steg för steg - del 2)

  Andra delen i en guide om tre delar. 

  Läs mer
 • Hur du installerar RavenDB på en virtuell maskin i Azure (steg för steg - del 3)

  Det här en guide i tre delar. Här, i den tredje delen, går vi bland annat igenom hur du importerar ett certifikat. 

  Läs mer