31 maj 2018

Nu lanserar vi COMMA

Nu lanserar vi betaversionen av Comma, ett IDE för Perl 6 utvecklare som kommer att effektivisera deras arbete. Comma är byggt på den beprövade JetBrains IDEA-plattformen vilket innebär att många Perl 6-utvecklare enkelt kan börja använda verktyget. Comma fungerar både fristående och som plugin för produkter som t.ex. IntelliJ och WebStorm. Genom att bl.a. analysera koden i realtid och visa testresultat direkt i verktyg hjälper Comma både nya och erfarna utvecklare.

jnthn-4.jpg

Jonathan Worthington, en av de första utvecklarna på Edument har lång erfarenhet av att bygga utvecklingsverktyg och är ett tungt namn inom Perls Community. Hans unika kompetens i kombination med att marknaden saknade ett IDE för Perl 6 väckte idén om Comma. För att kunna driva egna projekt såsom Comma har Edument alltid haft en filosofi att vi alla kan lägga 40% av arbetstiden på vår egen och därmed också företagets utveckling.


“Att utveckla en mjukvaruprodukt handlar om så mycket mer än att förvandla idéer till kod. Jag är glad över att ha byggt Comma och att jag har skapat ett verktyg som ger utvecklare friheten att utforska nya idéer och ge stöd till andra att förvandla sina idéer till produkter. Det är ett projekt som även visar på vilken kompetens vi har på Edument“
— Jonathan Worthington, skaparen av Comma


Perl används av många stora företag såsom Amazon, Booking.com och Ebay. På Edument har passionen och kunskapen inom Perl alltid funnits och nu ger Comma Perl 6 en integrerad utvecklingsmiljö. Det är ett verktyg som hjälper både nybörjare och erfarna Perl 6 utvecklare att arbeta mer effektivt. Nu kan de undvika misstag, få hjälp med automatisk komplettering, stavfel och features som kodnavigering etc. Comma innehåller allt detta och mer därtill i ett enda verktyg.
 

”Jonathans arbete med Comma visar återigen på vår kompetens inom Perl men även vår kompetens att bygga utvecklingsverktyg, speciellt på IDEA-plattformen.”
 — Acke Salem / CEO


Läs mer om comma på
www.commaide.com

Fler artiklar

 • Early Bird!

  Nu har vi Early Bird-priser! Dvs. boka en kursplats senast två månader innan kursstart och få 20% rabatt. Det gäller på alla våra schemalagda kurser.

  Läs mer
 • Edument för Musikhjälpen!

  Vi på Edument vill självklart vara med och bidra till Musikhjälpen och engagerar oss genom en auktion och välkomnar alla på “Swish - julfika” på kontoret i Helsingborg 12 december!

  Läs mer
 • TypeScript generics och den mörka borgen

  I denna blogpost ger vi oss in i Mörka Borgen för att lära oss om TypeScript generics!

  Läs mer
 • Varför gör vi detta mot oss själva?

  För några veckor sedan upptäckte vi att vissa datum på vår webbsida  var felaktiga. Istället för att visa det riktiga datumet för en  kursleverans så visade vissa sidor alltid dagens datum istället.

  Läs mer
 • Nu inviger vi vårt nya huvudkontor, Teknikhubben i centrala Helsingborg

  Idag inviger vi vårt nya huvudkontor, Teknikhubben mitt i centrala Helsingborg. Här kommer ett av våningsplanen tilldelas entreprenörer som kommer få hjälp att förverkliga sina affärsidéer.

  Läs mer