19 aug 2019

Höstens kursnyheter - SQL och Power BI

SQL-Power-BI-nyhet-hemsida.jpg


Vill du utforska databaserna SQL och Power BI? Vill du upptäcka möjligheterna att visualisera din data med Power BI? Är du ny inom SQL eller vill du fördjupa dina kunskaper? Oavsett kan vi nu erbjuda nya kurser inom båda ämnen.

Kurser inom SQL
Introduktion till Transact SQL ger dig huvudsakliga kunskaper inom databaser och SQL. Efter kursen är målet att du ska ha de tekniska färdigheter som krävs för att skriva grundläggande Transact-SQL-frågor för Microsoft SQL Server.

I Analysera Data med SQL Server Reporting Services lär du dig skapa standardrapporter, hur du skapar rapporter för mobilt bruk och hur du underhåller rapporter på report servern. 

Hur implementerar du en dataplattform för att stödja en BI-lösning? Under kursen Implementera SQL Data warehouses tar vi bland annat upp hur du skapar en molnbaserad lösning med Azure SQL Data Warehouse som bas. 

Kurser inom Power BI
Introduktion till Power BI är till för dig som vill ta steget och visualisera data från modeller. Steg för steg tar vi upp hur du med hjälp av data bygger rapporter u Power BI Desktop. 

Vill du lära dig mer avancerade verktyg och funktioner som finns tillgängliga i Power BI-stacken. I Avancerad Power BI lär vi oss vikten av att bygga bra modeller och använda DAX och Power Query

Relaterade kurser

 • Introduktion till Transact SQL

  Denna Microsoft SQL Server, Transact-SQL-kurs kommer att ge dig grundläggande färdigheter inom databaser och SQL. Vi går igenom relationsdatabas arkitektur och databas designteknik. Du kommer att lära dig att selektera, filtrera och sortera data från flera tabeller och hur man använder vyer och lagrade procedurer.

  Kursområde: SQL
  Omfattning: 5 dagar
  Kostnad: 29 500 SEK
 • Analysera Data med SQL Server Reporting Services

  Den här kursen kommer att lära dig allt som behövs för att implementera en SQL Server 2016/2017 Reporting Services lösning för dataanalys i din organisation.

  Kursområde: SQL
  Omfattning: 5 dagar
  Kostnad: 29 500 SEK
 • Implementera SQL Data warehouses

  Detta kurs beskriver hur man implementerar en dataplattform för att stödja en BI-lösning. Du kommer att bland anant lära dig hur man skapar ett Data warehouse med Microsoft SQL Server.

  Kursområde: SQL
  Omfattning: 5 dagar
  Kostnad: 32 500 SEK
 • Introduktion till Power BI

  Denna grundläggande Power BI utbildning är avsedd för slutanvändare, som har tillgång till kompletta datamodeller och är redo att visualisera data från dessa modeller.

  Kursområde: Övriga
  Omfattning: 2 dagar
  Kostnad: 16 000 SEK
 • Avancerad Power BI

  Denna Power BI workshop är en intensiv tvådagars kurs som är utformad för avancerade slutanvändare som vill lära sig att använda de mer avancerade verktyg och funktioner som finns tillgängliga i Power BIstacken.

  Kursområde: Övriga
  Omfattning: 2 dagar
  Kostnad: 21 500 SEK