3 apr 2018

Arbeta på distans… långt, långt iväg

Alla som känner mig vet att jag nästintill alltid är på resande fot. Sedan jag flyttade till Sverige har jag besökt ungefär 20 länder om året - en del i tjänsten, men oftast bara för nöjes skull.

Det jag gillar mest med att jobba på Edument är den stora friheten som vi har, både i val av arbetsuppgifter och i hur vi utför dem. De ger också många resmöjligheter - visst, mycket är till fixa platser såsom Stockholm, Malmö och Prag, men vi har också kunder runtom i världen som jag ofta får en ursäkt att besöka. Förutom rena arbetsresor har vi även möjlighet att arbeta hemifrån - eller, rättare sagt, bortifrån! Så utan annan ursäkt än att jag kände för det, så har jag arbetat från Kanada, Skottland, England, Portugal, Tjeckien, Tyskland, och diverse olika platser runtom i Sverige.

De sista åren har jag bedrivit gerillalobbying för att få med mina kollegor på liknande äventyr. Flertalet idéer har kommit och gått, men det har varit svårt att hitta en grupp som är tillgängliga under samma tid och jobbar med samma sak. Nu har det dock äntligen hänt, och jag är själaglad över att kunna berätta att Cecilia, David och jag ska åka till Island!

Vår plan:

Vi landar på Island den 20:e april, och stannar till den 28:e. Förhoppningsvis kommer vi att få möjlighet att träffa lokala tekniknördar, dricka öl och höra om era spännande projekt. För att täcka så mycket yta som möjligt så kommer vi resa runt i en minibuss. Planen är att arbeta ifrån olika platser på ön, se den fantastiska naturen och förhoppningsvis träffa några av er! Vi kommer hacka på vårt GraphQL-baserade hemsideprojekt.Om du är intresserad av att möta upp med oss, ropa via sociala medier eller kontakta oss direkt (uppgifter finns i slutet på denna bloggpost)!

Hjälp oss!

Är du på Island? Har du varit där? Vill du träffas och ta en öl? Vill du hjälpa oss hålla en meetup på Island? Kontakta oss! Vi tar tacksamt emot dina tips, ideer, och om du har möjlighet att träffas!Tycker du att det låter frestande att arbeta för ett företag som möjliggör äventyr som detta? Kontakta mig direkt (Stephen, although my Swedish is rusty, I had help translating this)... 


Cecilia: cecilia@edument.se

David: david.waller@edument.se

Stephen: stephen@edument.se  

Fler artiklar

 • Early Bird!

  Nu har vi Early Bird-priser! Dvs. boka en kursplats senast två månader innan kursstart och få 20% rabatt. Det gäller på alla våra schemalagda kurser.

  Läs mer
 • Edument för Musikhjälpen!

  Vi på Edument vill självklart vara med och bidra till Musikhjälpen och engagerar oss genom en auktion och välkomnar alla på “Swish - julfika” på kontoret i Helsingborg 12 december!

  Läs mer
 • TypeScript generics och den mörka borgen

  I denna blogpost ger vi oss in i Mörka Borgen för att lära oss om TypeScript generics!

  Läs mer
 • Varför gör vi detta mot oss själva?

  För några veckor sedan upptäckte vi att vissa datum på vår webbsida  var felaktiga. Istället för att visa det riktiga datumet för en  kursleverans så visade vissa sidor alltid dagens datum istället.

  Läs mer
 • Nu inviger vi vårt nya huvudkontor, Teknikhubben i centrala Helsingborg

  Idag inviger vi vårt nya huvudkontor, Teknikhubben mitt i centrala Helsingborg. Här kommer ett av våningsplanen tilldelas entreprenörer som kommer få hjälp att förverkliga sina affärsidéer.

  Läs mer