3 apr 2018

Arbeta på distans… långt, långt iväg

Alla som känner mig vet att jag nästintill alltid är på resande fot. Sedan jag flyttade till Sverige har jag besökt ungefär 20 länder om året - en del i tjänsten, men oftast bara för nöjes skull.

Det jag gillar mest med att jobba på Edument är den stora friheten som vi har, både i val av arbetsuppgifter och i hur vi utför dem. De ger också många resmöjligheter - visst, mycket är till fixa platser såsom Stockholm, Malmö och Prag, men vi har också kunder runtom i världen som jag ofta får en ursäkt att besöka. Förutom rena arbetsresor har vi även möjlighet att arbeta hemifrån - eller, rättare sagt, bortifrån! Så utan annan ursäkt än att jag kände för det, så har jag arbetat från Kanada, Skottland, England, Portugal, Tjeckien, Tyskland, och diverse olika platser runtom i Sverige.

De sista åren har jag bedrivit gerillalobbying för att få med mina kollegor på liknande äventyr. Flertalet idéer har kommit och gått, men det har varit svårt att hitta en grupp som är tillgängliga under samma tid och jobbar med samma sak. Nu har det dock äntligen hänt, och jag är själaglad över att kunna berätta att Cecilia, David och jag ska åka till Island!

Vår plan:

Vi landar på Island den 20:e april, och stannar till den 28:e. Förhoppningsvis kommer vi att få möjlighet att träffa lokala tekniknördar, dricka öl och höra om era spännande projekt. För att täcka så mycket yta som möjligt så kommer vi resa runt i en minibuss. Planen är att arbeta ifrån olika platser på ön, se den fantastiska naturen och förhoppningsvis träffa några av er! Vi kommer hacka på vårt GraphQL-baserade hemsideprojekt.Om du är intresserad av att möta upp med oss, ropa via sociala medier eller kontakta oss direkt (uppgifter finns i slutet på denna bloggpost)!

Hjälp oss!

Är du på Island? Har du varit där? Vill du träffas och ta en öl? Vill du hjälpa oss hålla en meetup på Island? Kontakta oss! Vi tar tacksamt emot dina tips, ideer, och om du har möjlighet att träffas!Tycker du att det låter frestande att arbeta för ett företag som möjliggör äventyr som detta? Kontakta mig direkt (Stephen, although my Swedish is rusty, I had help translating this)... 


Cecilia: cecilia@edument.se

David: david.waller@edument.se

Stephen: stephen@edument.se  

Fler artiklar

 • Nu lanserar vi COMMA

  Nu lanserar vi betaversionen av Comma, ett IDE för Perl 6 utvecklare som kommer att effektivisera deras arbete. Comma är byggt på den beprövade JetBrains IDEA-plattformen vilket innebär att många Perl 6-utvecklare enkelt kan börja använda verktyget.

  Läs mer
 • Våga välja Vue?

  Är React och Angular fortfarande de två enda ansvarsfulla alternativen när JavaScriptramverket för det nya projektet ska väljas, eller har Vue nu vuxit till att bli ett reellt alternativ?

  Läs mer
 • Framtidens organisation - en levande stad

  Framtidens organisation ska ses som en levande stad. Överallt i staden myllrar det av aktiviteter. Allt ifrån projekt, rekrytering, marknadsföring, försäljning till kompetensutveckling. Vad är hemligheten som får den levande staden att fungera?

  Läs mer
 • Konfigurera CMake för att lyckas

  En vanlig fråga som kommer upp på vår kurs i Avancerad C++ är: hur ska jag strukturera mitt projekt? Ska jag dela min källkod över många kataloger? Var ska jag lägga mina unittester? Ska jag använda statiska bibliotek?

  Läs mer
 • Fokusera på affärsvärde med Scrum

  Hur kan vi som företag behålla fokus på affärsvärdet när våra team domineras av tekniker och utvecklare. Experter som vet hur jobbet ska utföras, men inte alltid förväntas ha koll på verksamheten.
  Hur kan Scrum hjälpa företag att fokusera på affärsvärdet

  Läs mer