Javautvecklare med fokus på IDE och verktygsutveckling - Prag

Edument har utvecklat många produkter och senast släppte vi Comma, ett IDE för Perl 6 byggt på Jetbrains IntelliJ-plattform. 

Vi söker dig

Vi söker dig som vill bygga verktyg för utvecklare. Du är driven i ditt arbete, nyfiken, engagerad och kunskapshungrig. Du vill arbeta för ett företag där du har möjlighet att påverka och utvecklas. 

Kraven vi ställer är att du ska vara problemlösare med erfarenhet av Java. Ett plus är om du har erfarenhet av språk som C++, Perl eller .NET. Antal år som utvecklare är inte avgörande utan vad du gjort under åren du skrivit kod. 

Önskvärt är kunskap inom områden som Android, Plugins, IntelliJ eller mobilutveckling.

Första projektet

Första projekt är att bygga ett verktyg som ska användas av tusentals utvecklare. Du kommer att utveckla i Java och produkten byggs kring JetBrains IDE IntelliJ. Vi är partners med JetBrains och har därmed tillgång till stor kunskap av verktyget. Projektet drivs inhouse från våra kontor i Helsingborg och Prag. Det går även att jobba från våra övriga kontor och för rätt person fungerar distansarbete också. Du kommer jobba nära teamet som utvecklat Comma.

Varför arbeta på Edument?

Edument är inte som andra företag. Vi tror på eget ansvar och självorganisering. Vi undviker hierarkier och väljer att bygga företaget med mindre grupper, Tribes, som har tydligt fokus (.NET, JavaScript, Java, Marknadsföring, Sälj, HR etc).

Vi är ett kunskapsbolag där vår kompetens och strävan efter ny kunskap är det som utmärker oss, oavsett om du är konsult, lärare eller arbetar med ekonomi. Förutom att vara en del av Edumentfamiljen och få kollegor med unik spetskompetens finns en mängd olika förmåner.

Du får fri tillgång till våra kurser, edument.se/utbildning, och egen utbildningsbudget för externa kurser och konferenser. Du har stor frihet att planera både kundtid och kompetensutveckling. Du väljer vad du ska utvecklas inom samt när. Varför inte bygga vidare på och utveckla vårt koncept  #waayoutofoffice? Se världen samtidigt som du arbetar med spännande uppdrag. Har du en produktidé som du vill utveckla, använd då vår Startup-Tribe och få hjälp att gå från idé till verklighet. Med tiden kan du även ta rollen som utbildare, skriva artiklar, tala på konferenser och meetups. 

Anställningsort

Prag, Tjeckien.

Ansökan

Du kan söka med CV och Personligt brev till info@edument.se, fast vi föredrar den enklare varianten. Svara på några korta frågor så hör vi av oss! Om du har några frågor kring tjänsten eller om Edument, kontakta Björn på 0733-514830.

Sök tjänsten

Nyheter

 • Vi lanserar Boot Camp inför sommaren

  Ett Boot Camp för .NET-utvecklare som vill ta det steget längre och bli en modern och komplett .NET Core-utvecklare. Och ett för dig  som vill lära dig allt du behöver kunna om JavaScript och frontend-programmering 2019. 

  Läs mer
 • Prioritetsköer i Java och Python

  Hur kan man prata om en "prioritetskö", en kö-datastruktur där element får lov att "hoppa före i kön" om de är viktiga? I den här artikeln jämförs de (ganska olika) svaren från Java och Pythons standardbibliotek.

  Läs mer
 • Hur du installerar RavenDB på en virtuell maskin i Azure (steg för steg - del 1)

  Här är en guide för dig som vill arbeta med dokumentdatabaser. Jag beskriver hur jag fick RavenDB att fungera på en vanlig Windows Server 16 virtuell maskin som i sin tur körs i Azure molnet.


  Läs mer
 • Hur du installerar RavenDB på en virtuell maskin i Azure (steg för steg - del 2)

  Andra delen i en guide om tre delar. 

  Läs mer
 • Hur du installerar RavenDB på en virtuell maskin i Azure (steg för steg - del 3)

  Det här en guide i tre delar. Här, i den tredje delen, går vi bland annat igenom hur du importerar ett certifikat. 

  Läs mer