17 sep 2017

Att ge kurser i totalt tre år, jag var tveksam!

Jag har uppmanats att nå utöver mina gränser ända sedan jag började jobba på Edument. Detta har utvecklat mig, både professionellt och som person, och fick mig att känna mig mer självsäker i min arbetsroll.

Personligen gillar jag inte att stå och prata framför andra människor. Men lugn kanske jag verkar för andra, inuti skakar jag. Det hjälper till att veta materialet, men jag har alltid haft den här känslan av att inte vara tillräckligt bra. Att det jag säger är inte meningsfullt och jag vet inte riktigt vad jag pratar om.

Så, naturligtvis, när jag först blev ombedd att ge kurser för EG i totalt tre år var jag tveksam. Jag tvivlade på min förmåga att undervisa och kände inte att jag visste nog att faktiskt lära mig någon kurs. Jag accepterade emellertid uppdraget. Varför?
Därför är det något som skrämmer mig och ligger långt utanför min komfortzon. Men för att kunna gå vidare måste du utmanas och möta dina rädslor och  acceptera att resultatet kanske inte alltid är det du nådde för.

Så började jag prepping, bygga kursmaterial och praktiseras genom att prata framför andra Edumenters och hemma. Och i förra veckan gav jag min första lektion till EG. Det var skrämmande, men jag överlevde. Och till min förvåning tyckte jag verkligen om det!
Jag tror att det här hela hör samman med det faktum att jag verkligen älskar mitt jobb. Jag lär mig ständigt nya saker och utökar mina gränser. Jag tror att det här kollar ner till en inneboende nyfikenhet som jag delar  med andra Edumenters, en driva för att lära mig nya saker och testa dem och sedan vidarebefordra de lärdomar som lärdes till andra. Jag känner den här sista delen i Edument-mottot: "Vi erbjuder vad du inte kan google".

Nyheter

Topp 5 Podcasts i julstöket

Vi på Edument vill tacka för detta året och önska dig en riktigt God Jul och ett Gott nytt År med vår topp 5 podcasts lista!

Läs mer >

Att ge kurser i totalt tre år, jag var tveksam!

Att få frågan om att ge kurser för EC i totalt tre år, jag var jag tveksam. Jag gillar inte att prata framför andra, även om jag verkar lugn så skakar jag inombords men jag utmanade mig själv. 

Läs mer >

Hur skapar man en kurs?

Jag har alltid beundrat mina kollegor arbete de har lagt till att skapa bra och givande kurser, jag föreställde mig att det var en utmanande och tidskrävande uppgift. Jag kan se meningen med det nu, för helt plötsligt utvecklar jag en kurs.

Läs mer >

Hur arbetar vi agilt?

Att arbeta Agilt kan vara svårt att greppa och det är ett område som kan vara svårt att navigera i. Hur arbetar vi agilt i våra utvecklingsprocesser, vilka rutiner och lärdomar har vi? 

Läs mer >

Varför är TypeScript värt att kika närmare på?

TypeScript är ett “superset” av JavaScript; ett program skrivet i  JavaScript är redan giltig TypeScript-kod. Förutom sin vanliga kod kan  man dessutom lägga till typ-annoteringar, och deklarera variabler som  “string”, “number”, etc.

Läs mer >